Erdogan terroristákhoz hasonlította a legnagyobb ellenzéki pártot

Recep Tayyip Erdogan, török elnök szerdán, egy beszédében terroristákhoz hasonlította a legnagyobb ellenzéki pártot, a baloldali kemalista Népi Köztársaságpártot (CHP).

A török államfő a hét közepén vett részt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) regionális vezetőinek találkozóján, ahol arról beszélt: sajnálatos tény, hogy az országnak olyan inkompetens ellenzéke van, amely ráadásul a „terroristákhoz hasonlatos” nyelvet beszél, és úgy is cselekszik. Erdogan szerint a CHP célja a hatalom megragadása, amelyet akár az ország elveszejtése révén is véghezvinne.

„Törökország legnagyobb tragédiája, hogy ilyen inkompetens az ellenék az országban. A legnagyobb ellenzéki párt minden áron a hatalomra tör, és ezért még az sem drága neki, ha közben Törökország veszít. A CHP által használt nyelvezet nem egy ellenzéki párt normális nyelvezete. Valójában ez a terrorcsoportok nyelvezete. Mi a közös nevező a kormány és az ellenzék között Németországban most? Támadni Törökországot, támadni Erdogant. És akkor az itthoni legnagyobb ellenzéki párt tetteit is nézzük meg! Ez is olyan, mint a terroristáké”-idézi az iszlamista politikust a Turkish Minute nevű, török ellenzéki internetes híroldal.

Erdogan a CHP elnökét is támadta beszédében. A török államfő szerint Kemal Kilicdaroglu kapzsi és inkompetens ember, aki a kormányzat ellen idegen hatalmakkal szövetkezik.

Forrás: Stockholm Center for Freedom-SCF