Internetes posztolásért vettek őrizetbe hét embert Törökországban

A törökországi belügyminisztérium bejelentette: a napokban körülbelül hét török állampolgárt vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy a hatóságok által terrorszervezetként számon tartott szervezeteket propagáltak, közösségi oldalon tett bejegyzéseikben.

A török hatóságok bejelentése szerint több, mint 200 személy ellen indult nyomozás az ügyben, de közülük csak hetet tartóztattak le. A vádlottak állítólag a Hizmet-mozgalom (Fethullah Gülen, emigrációban élő szúfi muszlim hitszónok informális szervezete, melyet Ankara a tavaly nyári sikertelen katonai puccskísérlet irányításával vádol), a Kurdisztáni Munkáspárt (a Törökország délkeleti területein élő kurdok függetlenségéért harcoló gerilla-, és terrorszervezet), és az ISIS/ISIL (a magát „Iszlám Államnak” nevező dzsihadista terrorcsoport) érdekében fejtettek ki propagandát.

A hatóságok ezzel együtt azt is közölték, hogy az elmúlt hetekben több, mint 600 személyt vettek őrizetbe a Gülen-mozgalom ügyében folyó nyomozás keretében.

„Mindenkit a támogatásunkra hívok fel! Sokkal komolyabb küzdelem kezdődik most!”-utalt az ellenzékkel szembeni, várhatóan tovább fokozódó hajtóvadászatra Recep Tayyip Erdogan elnök egy hétvégi, törökországi beszédében.

Forrás: Turkey Purge